Maskinsaks

SafanDarley's maskinsakse øger jeres effektivitet og reducerer energiforbruget.
Høj kvalitets maskinsaks, som holder i mange år og snitter rent igennem materialet


Høj præcision, første snits tolerance er ±0.01mm og gentagelser er ±0.03mm


Tilpas maskinen til jeres behov og få samtidigt en enkel software til opsætning


Kontakt os

Har du brug for rådgivning eller et tilbud?

Har du brug for rådgivning til at finde den rigtige maskinsaks fra SafanDarley, flere specifikationer eller et tilbud? Så indtast dine kontakt oplysninger og du vil høre fra os.

VIDEO INSPIRATION

MASKINSAKSE

M-SHEAR

Denne model findes i flere udgaver, for at kunne klippe længder mellem 2 meter og helt op til 6,1 meter. De helt store maskiner, kan klippe metalplader som har en tykkelse på 16mm. M-shear maskinsaksen fra SafanDarley er en multifunktionel model, hvor der findes optioner, der gør den effektiv til lige netop jeres opgave. Saksene bliver drevet af en servo-elektrisk motor, som minimerer støjen og energiforbruget på hvert klip. Som standard leveres M-shear med sakse som har 4 skærekanter, på toppen og bunden af saksene. Slid på saksene reduceres, ved at fordele skæringen over hele saksens længde.

Pneumatiske support arme - B-Shear

B-SHEAR

B-shear er SafanDarley’s maskinsaks som udelukkende produceres i én størrelse og med 2 optioner. Fordelen ved denne saks, er hvis specifikationerne opfylder jeres behov, får I meget saks med ekstraudstyr for pengene. Der medfølger pneumatisk plade støtte, til bag ved saksens åbning, som ses på billedet. På M-shear modellen er dette en option, hvor B-shear har det som standard udstyr. Det er en fordel, til at klippe store og lange metalplader. Der er mulighed for at tilkøbe en hjørneguide og længere support arme.

Tekniske specifikationer

Safan Darley Emne – højde Emne – længde Klip i minuttet (maks. længde) Klip i minuttet (min. længde) Nedholder
B-shear 6 mm 3100 mm 24 klip 80 klip 20

SAFANDARLEY

Siden 1930’erne, har Safan og Darley været to separate virksomheder indtil i 2012, hvor de to selskaber blev enige om at fusionere. Deres store know-how indenfor maskinbranchen, komplimenterer hinanden godt, der resulterer i nogle af de bedste produkter. De leverer årligt mange kantpressere og maskinsakse som er deres primære fokus. Derudover har de til begge produktgrupper højt specialiseret automationsløsninger og en software pakke, som primært simplificerer kantpresse opgaver og binde flere led sammen ud fra 3D-tegninger. SafanDarley leverer høj kvalitet og produkter som holder længe. Derfor er det ikke unormalt, når vi kan fortælle om kunder der har købt maskinsakse helt tilbage fra den spæde start, som stadig klipper metalplader i dag.

LÆS MERE OM KANTPRESSERE

FORDELE

Hvorfor skal du vælge en SafanDarley maskinsaks?


Energibesparende

Den hybride maskinsaks bliver drevet af en servo-elektrisk motor og har en 22-liters olietank. Selvom maskinen står tændt, så bruger den hverken olie eller strøm, det gør den først i det øjeblik hvor maskinen er i bevægelse. Det reducerer jeres forbrug og er en mere co2-venlig løsning.

Automatisk indstilling af klippevinkel

Afhængig af hvilket materiale, tykkelse og snit der skal udføres, indstiller maskinsaksen selv klippevinklen og snitspaltning til opgaven. Rigtige indstillinger af klippevinklen og snitspaltning, har betydning for kvaliteten af det færdige emne og sliddet på saksene. Med SafanDarley’s maskinsakse får I en komplet maskine, som finjusterer de mindste detaljer og sikrer jer den højeste kvalitet og færre vedligeholdelsesomkostninger. Snitspalten er den mængde luft, som der skal være mellem saksene og materialet inden snittet udføres. Den er automatisk indstillet fra SafanDarley med over 20 års erfaring i best-practice for maskinsaksenes snitteteknik, som afhænger af materiale og tykkelse, for eksempel skal der være større afstand mellem rustfrit stål og saksene, end hvis det var aluminium.

Lav støjniveau

Saksens støjniveau er minimalt i det at den kun laver lyde, i det at maskinen er i bevægelse. Selv der, er støjniveauet lavt. Ved køb af optioner som supportarme bagpå, reduceres støjniveauet yderligere, i det at pladerne har en støtte efter snittet. 

Sikkerhedsnet

Bagpå M-shear og B-shear maskinerne, er der et sikkerhedsgitter og et foto-elektrisk sikkerhedsnet, som laver nødstop på maskinen, hvis en person træder indenfor området under drift. Skærebjælkerne er udstyret til at kunne blokere hydraulikken, som stopper saksen omgående ved et nødstilfælde. Udover sikkerhedsnettet bagpå maskinen, er fodpedalen også udstyret med et nødstop. Yderligere kan maskinsaksen udstyres med et sikkerhedsnet foran saksene, som blokerer for hydraulikken, hvis operatøren eller en anden får fingrene for tæt på saksene. Maskinsaksen lever mere end op til maskindirektivet for EU.

Intuitiv software

Maskinerne leveres med en enkel og intuitiv software til at opsætning af opgaven. Der er tre niveauer, simpel manuel operation, udvidet manuel operation og CNC-styret operation. Ved simpel indtastes materiale type, tykkelse og længden. Ved udvidet kan der indtastes flere data, som hvor snittet skal starte og slutte, samt hvilket materiale der bliver snittet. Ved CNC-styringen indtastes de ønskede værdier og de kan derefter gemmes og indlæses, hvis indstillinger skal anvendes igen. Se nedenstående 3 billeder, for at se skærmbilledet af de enkelte operationer. Vær opmærksom på at B-shear modellen leveres med den simple software pakke.

Simpel

.

Udvidet


CNC


OPTIONER

Return-to-sender

Denne funktion skaber en økonomisk fordel, ved at gøre arbejdet enklere for operatøren og saksen får en ny funktion. Alle de snit som operatøren foretager sig, bliver sendt tilbage til fronten af maskinen, operatøren skal ikke om bagved for at hente emnerne. Det minimerer risikoen for at metalpladerne får ridser. Derudover så kan maskinsaksen bruges til at placere emnet bag saksen, hvorefter return-to-sender skubber det frem, klar til at blive snittet. Fordelen er at tynde snit kan gøres torsionsfrit og stanset plader kan skæres nøjagtigt med lav tolerance.

Justerende vinkelguide

For at snitte materialerne i en vinkel og samtidig være sikker på nøjagtigheden, er det muligt at tilkøbe en vinkelguide som monteres på maskinen. Som det ses på billedet, er det fleksibelt at montere den andre steder langs maskinen, men også at afmontere den, hvis hele saksens bredde skal anvendes til større snitte opgaver.

Anslagsfingre til baganslaget

Med anslagsfingre, kan du indstille længden af pladen bagpå maskinen. Ved serieproduktioner, øger det hastigheden og nøjagtigheden for hvert snit og længden bliver altid identisk.

Elektrisk hængslet baganslag

Udvidelsen giver maskinsaksen et baganslag, der er drevet elektrisk. Efter at have indtastet emnets længde, indstiller baganslaget sig automatisk, så operatøren kun skal fokusere på at placere emnet. Det giver en større nøjagtighed og ved større serieproduktioner, opleves en større hastighed, fordi maskinen selv indstiller sig til emnets længde og automatiserer den del af processen.

Forlænget baganslags rækkevidde

Som standard kan maskinen klippe plader som er op til 1.000 mm i længden. Dette kan udvides, så den kan klippe endnu længere emner.

Pneumatisk hængslet baganslag
 
 
Transportbånd med eller uden stablingssystem

Automatiser maskinen yderligere, ved at installere et transportbånd bagved maskinsaksen. Når emnet er klippet, transporteres det automatisk ned på en palle. Nummer to video under video inspiration, viser hvordan transportbåndet fungerer og demonstrerer det inklusiv stablingssystem. Optionen kan fås med eller uden stablingssystem. Med stablingssystem bliver alle emnerne præcist stablet og der er mulighed for, at den færdige opgave transporteres til opsamlingspunkt via stablingssystemet. Se optionen i videoen!

Ridse beskyttelse til bordet

Klipper I plader som er behandlet eller ønsker I at reducere ridser? Ved at tilkøbe ridsebeskyttelse, får maskinen en anden overflade installeret og ved korrekt håndtering af materiale, kan ridser elimineres. Med dette tilkøb sikrer I jer den højeste kvalitet, for jeres plader. Coveret er af Trespa materiale. Se alle billederne til højre, billede 2 og 3 er fra taget hos vores kunder, for at vise materialet efter flere års anvendelse.

Rullebolde installeret i bordet

Klipper I meget tunge plader? Efter at pladerne er blevet transporteret til maskinsaksen, så får operatøren yderligere support ved at tilkøbe rullebolde, der er integreret i bordet. Det bliver lettere for operatøren at placere tunge plader korrekt og sparer tid. Yderligere beskytter rulleboldene i bordet jeres maskine og pladematerialet, når tungere emner skal placeres.

Optioner til supportarme

For at kunne skære meget lange plader og stadig have støtte til det, er det muligt at købe forlængede supportarme. Derudover kan supportarmene monteres med hjul, for hurtigt at positionere dem til andre opgaver.

Skrotudskiller og skrotbevaring med eller uden sorterings flap

Med denne udvidelse, sorterer maskinen de små rester fra. De havner i en lille beholder på maskinen, som kan trækkes ud. Den tømmes alt efter behov og I undgår at have rester liggende på produktionsgulvet.